picture

Działanie przeglądarek
Firefox, Chrome, Opera, IE

To forum jest bardzo dobrze zoptymalizowane pod kątem każdej przeglądarki. Dbamy aby każdy użytkownik mógł swobodnie i bez żadnych przeszkód po nim się poruszać.

picture

Nowa koncepcja
unikalne forum dyskusyjne

Nowy skrypt tego forum sprawił, że duża ilość osób wraca bo jeśli działa forum 24h to miło się go przegląda, bez zakłóceń.

picture

Statystyki forum
oglądalność rośnie

Mamy już, uwaga !!! 1305 zarejestrowanych użytkowników. Aktualnie jest obecnych 25 anonimowych, których zachęcamy do zarejestrowania się...

Jakie noże do sushi ?

Jakie noże do sushi ?

Hej!

Czy znajdą się tutaj osoby, które na co dzień używają japońskich noży? Szukam solidnie zaopatrzonego sklepu z nożami, orientujecie się?

Kucharzzz

Posty: 32

 
Dostałem w prezencie takie eleganckie noże Mac:) Ja akurat jestem amatorem wszystkiego co japońskie, więc prezent bardzo mi się podoba, trafiony jak nigdy :)

Pozdrowionka!

Menene

Posty: 31

 
Niestety na rynku jest dużo sklepów z podróbami także trzeba być ostrożnym. U mnie w knajpie to nawet byli handlarze obwoźni z jakimiś ponoć nowoczesnymi nożami z Azji...tiaa...:)

szulmar

Posty: 41

 
My akurat w restauracji mamy noże MAC Knives i mogę powiedzieć, że naprawdę praktyczne są. Dopasowane do różnych potraw, tną bardzo cienko, zarówno warzywa jak i mięsa. Bardzo łatwo można je też naostrzyć, a to ważne. Moim zdaniem warto sobie coś takiego sprawić. Lubię mieć bardzo dobry sprzęt zarówno w pracy jak i w domu.

seb121

Posty: 44

 
No z tego co się orientuję to w Japonii akurat na ostrzach się znają:) Nie przez przypadek Samuraje i te sprawy...Ja bym kupował z miejsca, jakby mnie tylko było stać na to...

ernolo

Posty: 39

 
Uuu...noże to nie do mnie pytanie :P Ja się boję ostrego jak ognia. Kiedyś się skaleczyłem dość boleśnie i teraz mam traumę.

sooya

Posty: 22

 
Mam kilka noży kutych w Japonii i mogę powiedzieć, że są to na pewno dość ciekawe konstrukcje:) Trudno się nauczyć ich obsługi, ale z czasem coraz pewniej leżą w dłoni;)

Kasia1212

Posty: 35

 
Ostatnio mi szwagier sprezentował swoje nowe noże japońskie. Mówi, że kupił z jakiejś reklamy telewizyjnej. Zestaw sześciu noży bardzo profesjonalnie wykonane. Są bardzo ostre, więc bardzo szybko nimi się sieka...

Ciekawe, zaraz wam podam markę...

Łukasz--M

Posty: 34

 
Jak dla mnie każdy kucharz powinien przynajmniej raz w życiu sprawdzić jak się sieka japońskimi ostrzami. Zupełnie inna technika, zupełnie inny typ. Ja akurat jestem z tych co się specjalizują w kuchni japońskiej, więc używam na co dzień i polecam.

Miłego!

Barbarzynca

Posty: 22

 
Uważam, że noże japońskie są naprawdę bardzo dobre, wiadomo nóż to nóż, ale ich są wyjątkowe. Na przykład do filetowania ryb, to wtedy faktycznie trzeba powiedzieć, że tylko ostrze od Japończyków.

mati

Posty: 45

 
picture
Social Network picture picture picture picture picture picture